Fra asken

fraasken

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Fra asken af Lina Areklew. Bogen er den første i krimiserien om makkerparret Fredrik Fröding og Sofia Hjortén. De to hovedpersoner martres begge af sorg og traumer, som de håndterer på meget forskellig vis.

Fra bogens bagsidetekst:

Som ung dreng mister Fredrik Fröding sin familie under færgen Estonias forlis, men han nægter at erkende, at hans bror er død.

Femogtyve år senere fører traumet ham til den skønne ferieø Ulvön, hvor han møder en gammel bekendt, Sofia Hjortén, der efterforsker et mord på øen.

Det bliver ikke det sidste mord på den lille ø, for regnskabets time er kommet, og morderen har Gud ved sin side.

Bogen er skrevet i to tidsspor. Dels nutidsporet, hvor læseren skiftevis følger Fredrik Fröding og Sofia Hjortén og dels et spor fra 79,  hvor man følger en flok store børn på feriekoloni. Der sker ting på kolonien, der får vidtrækkende konsekvenser.

Fra asken er en rigtig spændende og velskrevet krimi med et interessant og troværdigt persongalleri. Dog er det lidt svært at finde rundt i de mange navne på de unge på feriekolonien. Men alt i alt en spændende og underholdende krimi. Jeg glæder mig til at lære makkerparret Fröding og Hjortén nærmere at kende i den næste bog i serien..

Læs mere om Fra asken hos Memoris.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *