Helenes befrielse

helenesbefrielse

Reklame – bog modtaget som anmeldereksemplar fra Bog&idé. Indlæget indeholder reklamelinks.

Jeg har læst Helenes befrielse af Pernille Juhl People’sPress.

Bogen er andet bind i serien om Helene og hendes liv under Anden Verdenskrig.

Det er sommeren 1944. Danmark er stadigvæk besat. Krigen raser endnu, og Helene har det temmelig svært.
Arbejdet i modstandsbevægelsen bliver mere og mere farligt og utrygt. Der er uro internt i gruppen, fordi man frygter, at et af medlemmerne er stikker. Da mistanken retter sig imod Helene, sætter hun alt ind på at bevise, at hun er uskyldig.

Samtidig er hun stadig forelsket i den tyske soldat Johan, hvilket hverken hendes familie eller modstandsgruppen må vide noget om. Hvordan kan hun bevare både modstandsgruppens tillid og sit forhold til Johan?

Både i modstandsgruppen og hjemme hos forældrene mødes Helene af mistro, og hun føler også selv, at hun lyver hele tiden. Hun står i noget af et dilemma.

Bøger, der handler om livet under Anden Verdenskrig, står i høj kurs hos mig. Jeg synes, det et både spændende, lærerigt og gribende at læse om almindelige menneskers liv i en meget vanskelig periode i historien. Det var en farlig og utryg tid, men mange mennesker udviste både mod og medmenneskelighed. Helenes befrielse beskriver tiden set fra forskellige vinkler og er virkelig medrivende læsning. Første bind i serien, Helenes krig var god. Efter min mening er Helenes befrielse endnu bedre.

Jeg har tidligere anmeldt første bind i serien, Helenes Krig her på bloggen.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *