Rampen

rampen

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Rampen af Jesper Stein.

Mange kender Jesper Steins krimiserie med Axel Steen som hovedperson. Nu er Jesper Stein aktuel med en helt anden type bog. I Rampen fortæller forfatteren en meget personlig og hudløs historie om forældrenes skilsmisse og dens konsekvenser for hele familien.

Efter 29 års ægteskab forlader Finn Stein Larsen sin kone, fordi han har forelsket sig i en af sine gymnasieelever på Katedralskolen, hvor han er lærer. Det kommer som et chok for både hans kone og de to sønner.

Pludselig er familien brudt op, og Jesper befinder sig alene i hjemmet med sin mor. Hun er ked af det, bitter og vred. Hun forlanger, at sønnen viser hende loyalitet og opmærksomhed. Alting er forandret. Familiens liv er forvandlet fra et trygt og kærligt familieliv til et minefelt, der mildt sagt er vanskeligt for en teenager at navigere i.

Skilsmissen påvirker hele familiens liv og indbyrdes forhold helt frem til forældrenes død – og sandsynligvis længere endnu.

Rampen er en fortælling om en familie, der krakelerer fuldstændig. Om utroskab, svigt og druk. Om skår, der ikke kan klinkes. Om sår, der ikke kan heles. Om at drukne sorgerne i alkohol og om at gentage destruktive mønstre. Historien er fortalt med nerve og uden omsvøb. Et smerteligt regnskab gøres op. Et liv på godt og ondt. Man mærker smerten og sorgen over, at alting blev, som det blev. Man mærker heldigvis også undertonen af ømhed og kærlighed. Og ikke mindst mærker man viljen til at bryde mønstre, rette op og ændre kurs. Rampen er en utroligt stærk og vedkommende roman, som jeg vil anbefale på det varmeste.

Jeg har tidligere anmeldt Solo af Jesper Stein her på bloggen.

Læs mere om Rampen hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *