Solo

solo

Jeg har læst Solo af Jesper Stein.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Solo er sjette bog i Jesper Steins serie med Axel Steen som hovedperson.

Axel Steen har lagt livet i politiet bag sig og er blevet sikkerhedschef i en international investeringsbank. Han vil forsøge at at leve en normal  og tryg hverdag sammen med sin kone og datter.

Der sker så det, at en betroet medarbejder i banken bliver taget i svindel. Det er Axels opgave at fyre manden uden at involvere politiet i sagen. Men fyringen bliver startskuddet til langt alvorligere begivenheder.

Samtidig bliver en ung indvandrer med banderelationer fundet myrdet i en kælder i Urbanplanen. Axels gamle kollega Vicky Thomsen leder efterforskningen. Sagen trækker tråde til krigen i Syrien. PET er involveret, og det hele bliver temmelig kompliceret, da det viser sig, at den dræbte i al hemmelighed har haft en kontakt i politiet. Kontakten var ingen ringere  end Axel Steen.

Solo er en hæsblæsende og hårdkogt krimi – sådan en man læser med tilbageholdt åndedræt og næsten ikke kan lægge fra sig. Personskildringerne er knivskarpe og meget troværdige. Bogen kan sagtens læses selvstændigt, selv om man selvfølgelig altid får det bedste udbytte af læsningen, hvis man læser aller bøger i en serie i den rigtige rækkefølge. Det har jeg ikke gjort i dette tilfælde. Solo er mit første møde med Axel Steen – og Jesper Stein.  Men jeg er helt sikkert sulten efter mere. Der er ikke skyggen af tvivl om,  at jeg skal læse alle bøgerne om Axel Steen, selv om jeg er kommet skævt ind på rækkefølgen.

Læs mere om Solo på Politikens Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

  1. Jeg har læst nogle af de første, og de var rigtig gode. Hæsblæsende er vist det rigtige ord.
    Jeg må vist have læst de seneste.

    1. Jeg har i hvert fald fået lyst til at læse hele serien, selv om jeg har læst den seneste først 🙂 Jesper Stein skriver rasende godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *