Boghandleren i Dachau

boghandlerenidachau

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Boghandleren i Dachau af Shari J. Ryan.

Boghandleren i Dachau er en fortælling i to tidsspor. Det historiske spor begynder i Tyskland i 1940. Mathildas barndomskæreste Hans er jøde. Da jødeforfølgelsen gør det nødvendigt, gemmer Mathilda Hans i skunken på sit loftsværelse. Hun fortæller det ikke til sine forældre, og smugler i al hemmelighed mad op til ham. Der bor nazister i bygningen, så Mathilda og Hans må være meget forsigtige. De hvisker sammen om natten, når andre sover, men forsøger ellers at være helt stille for ikke at blive opdaget.

Fortællingens nutidige spor begynder i Boston i 2018, da Grace modtager besked om, at hun har arvet en ejendom i Dachau i Tyskland efter sin mormor, som hun aldrig har kendt. Graces mor, der blev adopteret som spæd, ledte hele sit liv efter sine biologiske forældre. Det lykkedes hende aldrig at finde frem til nogen information om, hvem de var.

Grace rejser til Tyskland for at tage sin arv i øjesyn. Bygningen, hun har arvet, rummer en lille boghandel. Det er et meget specielt sted med masser af atmosfære. Her får Grace overdraget nogle håndskrevne breve og enkelte falmede fotografier, der tilsammen udgør historien om en ung kvinde, der mistede meget – men aldrig håbet.

Boghandleren i Dachau er en gribende og hjerteskærende fortælling om kærlighed, krig, tab og håb. Jeg har været meget optaget af bogen og haft svært ved at lægge den fra mig. Historien er fortalt i et levende sprog og karaktererne står tydeligt og troværdigt. Man lever sig ind i historien, og hele følelsesregisteret kommer i spil. En barsk historie fra et mørkt kapitel i historien, men først og fremmest en stærk og rørende kærlighedshistorie.

Læs mere om Boghandleren i Dachau hos Forlaget Zara.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *