Kære Kabul

kaerekabul

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Kære Kabul af Simi Jan.

Fra bogens bagsidetekst:

Da Taliban indtager Kabul i august 2021, og reportere og indbyggere flygter ud af landet, vælger Simi Jan at rejse den modsatte vej.

Hun er drevet af dyb kærlighed til et land og dets folk, hvis historie er vævet sammen med hendes egen.

Simi Jan er øjenvidne til et historisk øjeblik, da de første talibankrigere kører ind i Kabuls gader. Efter tyve års krig har de sejret over Vesten.

De følgende dage bliver Simi Jan udfordret som menneske og reporter. Desperationen, hun er vidne til, sætter dybe og varige spor, længe efter hun er kommet hjem.

Korrespondent Simi Jan skriver sig i bogen helt ind under huden på læseren. Hun rapporterer ikke bare om en verdenshistorisk begivenhed. Hun fortæller med hjertet om et land og et folk, hun personligt er stærkt knyttet til. Hun fortæller om sit eget liv og hvordan, privatlivet påvirkes af hendes arbejde. Læseren får indblik i, hvad det er, der driver hende til gang på gang at forlade sit trygge liv i Danmark, sin mand og sine børn  for at rejse til verdens brændpunkter og fortælle os andre, hvad der virkelig sker. Hun fortæller hudløst om de desperate mennesker, hun møder. Kære Kabul er en stærk læseoplevelse, der har berørt mig meget.

Læs mere om Kære Kabul hos People’s.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *