Hittebarnet

hittebarnet

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Hittebarnet af Stacey Halls, Forlaget Turbulenz.

I 1747 føder den unge Bess en lille pige. Bess er ugift og fattig og har ikke mulighed for at forsørge sit nyfødte barn. Allerede dagen efter fødslen anbringer hun barnet på et børnehjem. Hun er knust over at give barnet fra sig og lover sig selv, at arbejde hårdt for en skønne dag at kunne hente sin datter hjem igen.

Seks år senere vender Bess tilbage til børnehjemmet for at hente sin datter hjem. Men hun bliver mødt med beskeden om, at barnet er hentet for længe siden. Det er noteret, at barnet er hentet af sin mor.

I et pænt kvarter i London bor Alexandra. Hun er blevet enke i en tidlig alder og bor alene med sin lille datter. De to forlader kun huset for at gå i kirke om  søndagen. Resten af tiden opholder de sig i hjemmet. Den seksårige pige keder sig og længes efter at komme udenfor og lege og opleve lidt mere. Efter råd fra en ven beslutter Alexandra at ansætte en barneplejerske, der kan underholde pigen.

Da de to vidt forskellige kvinder krydser hinandens vej, er deres skæbner allerede flettet sammen.

Hittebarnet er en gribende, underholdende  og fin historie, som jeg har hygget mig med at læse. Jeg synes, at karaktererne står en lille smule diffust, men man er ikke i tvivl om, hvem der er de gode, og hvem der ikke er. Jeg vil anbefale bogen til alle,  der ligesom jeg holder af en god gang historisk fiktion.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *