Når mænd forlader mig

naarmaendforladermig

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Når mænd forlader mig af Johanne Bille.

Fra bogens bagsidetekst:

Maria skriver bøger. Eller det gjorde hun i hvert fald engang. Nu er hendes liv fyldt med mænd, der tænder på idéen om at date en ung kvindelig forfatter, men som ikke bryder sig om bøger skrevet af unge kvindelige forfattere. Samtidig arbejder hun med at sælge lavkvalitetsprodukter til midaldrende mænd som tekstforfatter i Hvepsereden.

Hum forsøger at finde sin egen stemme, men det er tavsheden, der falder hende nemmest i en verden dikteret af mænd. En aften får Marias tavshed afgørende betydning for hendes liv, og hun mærker på sin krop, hvad der sker, når tavshed tolkes som samtykke.

Når mænd forlader mig er en fortælling om overgrebets natur og om at miste ejerskabet over sin krop.

Når mænd forlader mig er en fortælling om en ung kvinde, der gør (alt for) meget for at tilpasse sig de mænd, hun har et kortere eller længere forhold til. Som en kamæleon tager farve af omgivelserne, forsøger hun at passe ind og være, som skiftende kærester ønsker, hun skal være. Da hun bliver udsat for et voldsomt overgreb, skrider grunden under hende og hun forsøger at dulme sin indre smerte med alkohol.

Når mænd forlader mig er en meget velskrevet roman fuld af præcise og underfundige iagttagelser. En bog om vigtigheden af at stå ved sig selv og sine grænser og nægte at lade andre definere hvem og hvad man er.

Læs mere om Når mænd forlader mig hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *