Elven

elven

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Elven af Rosa Liksom.

Fra bogens bagsidetekst:

September 1944. Titusindvis af mennesker må forlade deres hjem for at undslippe Laplandskrigens ødelæggelser. Midt i det hele står en fjortenårig pige, hvis familie er blevet splittet af krigen, og hun må på egen hånd føre familiens køer og vigtigste ejendele fra sin families gård gennem det krigshærgede landskab.

Elven er en barsk og gribende fortælling om at være barn og på flugt – og være adskilt fra sin familie. Historien fortælles af den knapt fjortenårige pige og er kendetegnet ved nøgterne observationer og beskrivelser af både mennesker, omgivelser og hændelser. Der tegnes et billede af en pige, der tager meget ansvar og på nogle områder er blevet tidligt voksen. Men også af en klog, stærk og handlekraftig pige på tærsklen til voksenlivet. Samspillet med naturen og dyrene fylder meget i romanen og er poetisk og fint beskrevet. En bemærkelsesværdig roman.

Læs mere om Elven hos Alpha.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *