Stokroser i sommersol

I går trængte vi til en lille tur ud i det blå. Det blev til en tur til Falster.

Når jeg en sjælden gang er på Falster, synes jeg, det er så hyggeligt at kigge på vejskiltene og genkende nogle af stednavnene fra Helene Stranges bøger om Sværkeslægten. Det er i øvrigt nogle fantastiske bøger, som jeg har læst flere gange.

Da vi nåede Stubbekøbing, trængte vi til at strække benene, så vi gik en lille tur i byen. Det er en hyggelig lille by med mange gamle bindingsværkshuse. Stokroser stod i fuldt flor mange steder og gjorde sammen med den blå himmel og solskinnet  helhedsindtrykket helt postkortagtigt.

Det var en rigtig dejlig tur, og vi vil meget gerne vende tilbage til Stubbekøbing en anden god gang.

Du vil måske også synes om

10 kommentarer

 1. Dejligt at se lidt solskin. Østjylland druknede i regn……

  Hvor ser det fint ud i Stubbekøbing. Jeg har ikke læst bøgerne om Sværkeslægten. Mon ikke er det noget for mig?

  1. Eva : Vi havde de smukkeste vejr næsten hele dagen i går – kun et par enkelte byger.
   Jeg er sikker på, at bøgerne om Sværkerne vil falde i din smag – der er 8 bind, så der er til nogle dage 🙂

  1. Nana : Det er så hyggeligt at tage ud og kigge lidt på vores smukke land – og ja, allerbedst når der er sommersol og blomstrende stokroser 🙂

  1. Ellen : Ja, det kan du lige tro, jeg har – indtil flere gange. Både Sværkeslægten og Priergårdsslægten – jeg elsker også de bøger og tror, at jeg snart skal læse dem igen 🙂 Jeg skiller mig af med mange af mine bøge – men ikke dem!

 2. Det lyder som den dejligste tur – stokroser op ad gamle huse er så flot 🙂 Tusind tak for anbefalingen af Helene Stranges bøger om Sværkeslægten.

  1. Madame : Det var nemlig en rigtig god tur – der er så mange steder, der fortjener et besøg. Jeg tror, at du vil finde Helene Stranges bøger både gode og interessante.

 3. Stubbekøbing er igen blevet en smuk by at se på. Det så noget anderledes ud for nogle år siden, hvor den var en skændsel. Jeg arbejder i byen, så jeg nyder synet et par gange om ugen.

  Helene Stranges bøger er meget efterspurgte.

  1. Pia : Det var mit første besøg i Stubbekøbing, og jeg faldt faktisk pladask for byen. Det er jo dejligt, at man har været i stand til at vende en uheldig udvikling. Jeg glæder mig i hvert fald til at aflægge byen et besøg igen en anden gang.
   Stranges bøger er fantastiske, og jeg vil varmt anbefale dem til alle!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *