Læst i november 2021

laestinovember2021

I løbet af november har jeg læst de seks dejlige bøger på billedet. De har alle været rigtig gode læseoplevelser.

Eves sandhed af Muna Shehadi er andet bind i Tre døtre-trilogien. Eve føler, at hun på en eller anden måde trænger til en forandring i sit liv. Hun keder sig på jobbet. Hun savner udfordringer. Hendes parforhold befinder sig også i et dødvande. Det kommer derfor som en chance sendt fra himlen, da Eve får tilbudt en interessant opgave på Washington Island langt hjemmefra.

Familiebånd af Katrine Wessel er syvende bind i den skønne serie om Winther-dynastiet. Fredrik Winther har giftet sig og er sammen med sin hustru, Gitte flyttet ind i en mondæn lejlighed i Trondhjem. Han har langt om længe accepteret, at det er hans skæbne at føre familiens forretningsimperium videre.

Et liv forbi af Helga Flatland. Sigrid er læge og bor i Oslo med mand og to børn. Hendes mor, Anne har viet det meste af sit liv og sine kræfter til at passe og pleje sin syge mand. Han fik allerede som ret ung flere hjerneblødninger og blev meget plejekrævende. Sigrid har følt sig overset og svigtet gennem barndommen. Hun har lidt under, at moderen ikke havde tid og overskud til at tage sig nok af hende.

Nu er Anne, der stadig bor på familiens gård i en lille bygd, blevet alvorligt syg og har behov for hjælp.

Den største gave af Katrine Wessel er en særlig julebog i fortællingen om Winther-dynastiet. Nye læsere kan forelske sig i det farverige historiske univers, mens fans, der allerede kender familien Winther fra seriens foregående syv bind vil glæde sig over endnu et gensyn, knitrende af vinterhygge.

Status af Christina W. Born er en virkelig velfortalt historie om en flok almindelige mennesker, deres liv, drømme og refleksioner. En dejlig roman om forventninger til sig selv, til andre og til livet. En roman om venskaber, fastlåste roller og muligheden for at starte på en frisk, selv om man ikke er sytten år mere.

De glemte børns bog af Kristin Harmel er baseret på virkelige hændelser. Eva bor sammen med sine forældre i Paris. Forældrene er polske jøder, og da faderen bliver arresteret i 1942, flygter Eva og hendes mor ud af Paris. De gemmer sig i en lille landsby. Her går Eva ind i en modstandsgruppe, der hjælper jødiske børn over grænsen til Schweiz. Det er en historie om krig og ondskab, men også om mod og kærlighed. En meget barsk og gribende – men også smuk historie af den slags, man ikke glemmer igen.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *