Blomstrende syrener

blomstrendesyrener

Jeg har læst Blomstrende syrener af Martha Hall Kelly.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Blomstrende syrener er en historisk roman, der er baseret på den sande historie om amerikanske Caroline Ferriday, der hjalp en gruppe polske kvinder, der havde været udsat for uhyrlige, medicinske forsøg i koncentrationslejren Ravensbrück under naziregimet.

Romanen følger tre kvinder fra 1939 til 1959 –  den amerikanske, velstillede, tidligere Broadway-skuespiller Caroline Farriday, der arbejder ved det franske konsulat i New York,  Kasia – en helt ung polsk kvinde, der er en del af den polske modstandsbevægelse, arresteres og  sendes til Ravensbrück og den ambitiøse, tyske læge Herta Oberheuser.

Blomstrende syrener er en stærk og gribende historie om, hvilke konsekvenser 2. verdenskrig fik for tre meget forskellige kvinders liv. Beskrivelsen af, hvad der foregik i Ravensbrück, gør et stort indtryk – det var ufattelige lidelser, fangerne blev udsat for. Bogen er en fortælling om frygtelige ugerninger mod uskyldige mennesker, men heldigvis også om styrke, mod, selvopholdelsesdrift, sammenhold og næstekærlighed.

Læs mere om Blomstrende syrener på Politikens Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *