Vejen til æbleriget

vejentilæbleriget

Reklame – bog modtaget som anmeldereksemplar fra Bog&idé. Indlægget indeholder reklamelinks.

Jeg har læst Vejen til æbleriget< af Anna Fredriksson. Bogen er tredje bind i forfatterens store familiefortælling om mødre og døtre.

I vejen til æbleriget møder vi igen de tre kvinder Vanja, Sally og Josefin. Vanja har travlt. Hun afholder et malekursus i en af bygningerne på Valmogården hos Harald og Josefin. Desuden bliver der arrangeret en udstilling af hendes værker i København.

Sally har også travlt. Der er masser af gæster på hendes pensionat. Ind imellem er der heldigvis også tid til at nyde livet og kærligheden sammen med Peter.

På Valmogården arbejder Josefin og Harald hårdt for at få økonomien til at hænge sammen. Josefin har åbnet en lille butik med vintagetøj på gården, men det er småt med kunder. For at udbrede kendskabet til butikken forsøger de to unge at involvere sig lidt mere i det sociale liv i lokalsamfundet.

Denne sidste bog i trilogien om de tre stærke kvinder er en dejlig fortælling om sammenhold og om, at det aldrig er for sent at erkende sine fejl – og at forsøge at råde bod på dem.

Jeg har været glad for at læse denne dejlige familiekrønike. De tre kvindelige hovedpersoner er meget troværdigt skildret i al deres forskellighed. Hele trilogien er fuld af varme og atmosfære. Personligt synes jeg,  at Et mere enkelt liv er den bedste af de tre bøger. I Vejen til æbleriget er der nogle passager, der efter min mening stikker en lille smule af, og det trækker lidt ned i min bedømmelse af bogen. Men alt i alt en rigtig dejlig trilogi.

Jeg har tidligere anmeldt de to første bøger i trilogien Mellem himmel og hav og Et mere enkelt liv.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *