Læst i november 2020

laestinovember2020

I november har jeg udfordret mig selv ved at læse bl.a. en bog om investering og en børnebog. Det er godt at variere sin læsning lidt og gå på opdagelse i andre genrer, end man plejer. Jeg har desuden læst en lille håndfuld meget forskellige romaner.

Blomsterdalen af Niviaq Korneliussen er en vigtig bog om et stort problem. Romanen sætter fokus på de mange selvmord – især blandt unge – i Grønland. Forfatteren fortæller nøgternt den rå historie om et stort problem. Jeg er dybt berørt af de triste kendsgerninger, der listes op hele vejen gennem bogen.

Den tavse enke af Sara Blædel er ellevte bind i krimiserien om Louise Rick. Efter en lang orlov er Louise Rick tilbage på jobbet. Hun er leder af politiets nyoprettede rejseenhed, P13. Fyns politi tilkalder assistance, da en kvindelig kroejer på Tåsinge bliver fundet dræbt. Ved gennemgang af kroens førstesal , hvor den dræbte boede, finder man noget, der leder efterforskningen i en ny retning.

Midnatsbanden af David Walliams er en sjov og skæv fortælling om fem børns vilde, natlige eventyr på det hospital, hvor de er indlagt. Det er en fortælling om venskab og magi og om drømme, der godt kan gå i opfyldelse. Der er naturligvis også en morale i historien, som der er i alle gode eventyr. Bogen vil egne sig til højtlæsning for børn fra 7-8 års alderen. Lidt større børn kan nok læse bogen selv.

Mange kender Jesper Steins krimiserie med Axel Steen som hovedperson. Nu er Jesper Stein aktuel med en helt anden type bog. I Rampen fortæller forfatteren en meget personlig og hudløs historie om forældrenes skilsmisse og dens konsekvenser for hele familien. En utroligt stærk og vedkommende roman.

I Bobler, bullshit og børsfest – Hvad enhver investor bør vide samler Lars Tvede i en række korte, informative og letforståelige kapitler sine vigtigste grundregler, budskaber og pointer. Det har været en fornøjelse at læse Bobler, bullshit og børsfest. Bogen er både underholdende, informativ, inspirerende og humoristisk.

Skjult af Cara Hunter er anden bog i serien om kriminalinspektør Adam Fawley og hans team. En ung kvinde og et lille barn findes spærret inde i en kælder. De er begge i en ret skrøbelig forfatning, og man ved ikke, hvem de er. Kvinden siger ingenting, og hverken hun eller barnet findes i politiets database over savnede. Den gamle mand, der ejer huset, siger, at han aldrig har set dem før.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *