Verdens Bogdag

verdensbogdag

I dag er det Verdens Bogdag. Markeringen af dagen bygger oprindelig på en tradition i den catalonske del af Spanien. I 1995 blev dagen af UNESCO udpeget til bogens (og ophavsrettens) dag. Siden er fejringen af Verdens Bogdag blevet en tradition i mange lande.

Der er altid mange gode grunde til at fejre Verdens Bogdag, men netop i år, hvor det meste af verden lider under Coronapandemien, er der ekstra god grund til det. Bogens verden er jo der, vi alle kan flygte til, når vi trænger til en pause fra virkelighedens verden.

Benyt eventuelt dagen til at forære/sende en bog til en af dine kære, sådan som der oprindelig var tradition for i Spanien. Eller køb en bog til dig selv. Måske en rejseguide, som du kan studere nu, hvor det ikke kan lade sig gøre at rejse ud i verden. Eller måske en roman, du kan fordybe dig i og få et frikvarter fra virkeligheden.

Der er rigtig mange boganmeldelser her på bloggen. Jeg håber, at du vil læse nogle af dem og måske lade dig inspirere til dit næste bogvalg.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *