Af ingenting

afingenting

Jeg har læst Af ingenting af Vibeke Marx.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar fra Bog&idé. Indlægget indeholder reklame/affiliate links.

Drine vokser op på et børnehjem. Hun er hittebarn og har derfor ingen erindringer om forældre og søskende, som mange af de andre børn på hjemmet klynger sig til. Drine og den lidt yngre Ena bliver hinandens faste holdepunkter i hverdagen på børnehjemmet. De to piger fantaserer om livet i en familie og opdigter en historie om, at de er søstre. Det bliver en historie, som de kommer til at holde fast ved hele livet.

I bogen følger læseren Drine gennem livet som børnehjemsbarn, tjenestepige, søster, hustru og mor og får indblik i, hvordan de overbevisninger, hun er blevet indprentet fra ganske lille, kommer til at præge hendes liv.

Af ingenting er en meget rørende fortælling om, hvordan livet kan forme sig for et menneske, der har manglet kærlighed, omsorg og anerkendelse fra det var ganske lille. Historien om Drine går lige i hjertet.
Vibeke Marx forstår som få at skildre helt almindelige menneskers liv. Hendes forfatterskab minder mig på mange måder om Martha Christensens, som jeg også er meget begejstret for.

Jeg har tidligere omtalt Jord og Hjerte af Vibeke Marx.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *