Jord og hjerte

jordoghjerteJeg har læst Jord og Hjerte af Vibeke Marx.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar fra Bog&idé. Indlægget indeholder reklame/affiliate links.

Knud er ældste barn i søskendeflokken. Faderen er noget dominerende og forventer meget af sine børn – ikke mindst af Knud. Knud føler sig mest knyttet til sin lillesøster, Marit, der er hans eneste fortrolige.

Da Knud er færdig med skolen, ved han ikke rigtig, hvad han vil. Der er ikke rigtig noget, han brænder for. Men hans far er som sædvanlig den, der bestemmer, og skaffer ham en læreplads hos en tømrer. Knud bor hos sin mester, og det går hverken værre eller bedre, end at han gør tjenestepigen i huset gravid. Knuds far forlanger, at han tager sit ansvar på sig og gifter sig med pigen. Knud plejer at føje sig efter sin fars vilje – men ikke denne gang. Han stikker af.

Knud får hyre på et skib og ender i Skotland, hvor han slår sig ned. Nu skal han til at finde ud af, hvad han skal bruge sin frihed til.

Jord og hjerte er en meget velskrevet og rørende fortælling om familie, kærlighed, pligt og skyld. Vibeke Marx har skrevet en roman, hvis handling foregår for omkring hundrede år siden, men som rummer så mange eviggyldige dilemmaer og spørgsmål, som læseren kan fundere over og måske nikke genkendende til. Jeg har nydt at læse denne dejlige roman,  der så fint og følsomt tager fat i svære emner.

Bogen er mit første møde med forfatteren, og jeg er begejstret og vil snarest muligt læse flere af hendes bøger.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *