Læst i september

 

laestiseptember2019

I løbet af september har jeg læst den skønne, farverige stak bøger på billedet.

Jeg har modtaget bøgerne som anmeldereksemplarer.

Hvad bøger og læsning angår, har det været en måned lidt ud over det sædvanlige. Bøgerne har hver især været ualmindeligt gode læseoplevelser, og jeg er kommet lidt omkring i forskellige genrer.

Mordet på en Havfrue af A.J. Kazinski og Thomas Rydahl er en skøn blanding af historie, krimi og eventyr. Som enhver god historie har den naturligvis også en morale. Mordet på en havfrue er i sandhed en forunderlig og eventyrlig historie.

Hende der må dø af David Lagercrantz er forfatterens afslutning på Millennium-serien, hvoraf han har skrevet de sidste tre bind, mens de første tre bind er skrevet af Stieg Larsson. Romanen afslutter Milennium-serien med manér. Det er en rigtig Lisbeth-Salander-roman med højt tempo og spænding for alle pengene.

Led ikke efter mig af Harlan Coben er utrolig godt skruet sammen. Tempoet og spændingsniveauet er virkelig højt. Coben har skrevet mange gode thrillere, men denne gang overgår han sig selv og sætter nye standarder.

Uren 2  af Karen Schultz er andet, selvstændige bind i forfatterens serie af erindringsromaner. En meget velfortalt og intens historie.

Søster min søster af Katrine Nørregaard en meget rørende og tankevækkende roman om to tvillingesøstre, der får vidt forskellige vilkår og muligheder i tilværelsen.

Ama’r Halshug  af Henriette Karlsen er et systembarns rå beretning om en kaotisk barndom og ungdom præget af svigt og vold. Det er en vigtig og vedkommende bog med et meget stærkt budskab.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *