Søster min søster

soesterminsoester

Jeg har læst Søster min søster af Katrine Nørregaard.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Katrine og Stine er enæggede tvillinger. De er født tre måneder for tidligt. Katrine er fuldstændig sund og rask, mens Stine er spastisk lammet. Forældrene bliver skilt, og pigerne skifter mellem at være hos deres mor, hvor der er styr på alt det praktiske og deres far, der finder på sjove ting og ikke går specielt højt op i orden og rutiner.

Da Katrine flytter væk fra barndomshjemmet og Stine for at begynde på universitetet, har hun svært ved at løsrive sig. Hun tænker hele tiden på sin søster og på, hvordan hun skal klare sig, når Katrine ikke er der til at passe på hende. Hun er også plaget af andre angstprægede tanker og har rigtig svært ved at give sig selv lov til at leve sit eget liv.

Søster min søster er en meget rørende og tankevækkende roman. Jeg læste den stort set uden pauser – kunne slet ikke slippe den. Katrine Nørregaard fortæller historien så stærkt og bevægende. Man fornemmer både styrken og sårbarheden i Katrine selv, i Stine og i moderen. Søster min søster er en beretning, der giver indsigt og forståelse for de mange kampe, der er at kæmpe for en familie, når en af de nærmeste har et handicap og er afhængig af andres hjælp.

Læs mere om Søster min søster på Politikens Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *