Mordet på en havfrue

mordetpaaenhavfrue

Jeg har læst Mordet på en Havfrue af A.J. Kazinski og Thomas Rydahl.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Da den unge Hans Christian Andersen vender hjem fra en rejse til Italien, rammer hans liv et lavpunkt. Han har ikke succes med noget af det, han laver. Han bliver gjort nar ad. Han er fattig.

Men det skal blive værre endnu.

Da det maltrakterede lig af en kvinde dukker op i Københavns kanal, kommer Hans Christian i politiets søgelys. Han mistænkes for at have dræbt kvinden. Den døde kvindes søster er fuldstændig sikker i sin sag. Det er ham, hun har set besøge søsteren, kort før hun forsvandt.

For at bevise sin uskyld og slippe for dødsstraf kaster H. C. sig ud i jagten på den person, der i virkeligheden er drabsmanden.

Jeg har været rigtig godt underholdt af bogen, der er en skøn blanding af historie, krimi og eventyr. Som enhver god historie har den naturligvis også en morale. Beskrivelsen af datidens København er spændende og detaljeret. Som læser kan man se det hele for sig og næsten også fornemme lydene – og nogen gange lugten. Personerne står knivskarpt, og selv om historien er alvorlig nok, er der en humoristisk undertone.

Mordet på en havfrue er i sandhed en forunderlig og eventyrlig historie.

Læs mere om Mordet på en havfrue på Politikens Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *