Sommerens store spørgsmål

Som alle andre mindre børn stiller Sander virkelig mange spørgsmål. Nogle er nemmere at besvare end andre.  Når han rigtig er i spørgehjørnet, siger han hvorfor til næsten alt, hvad man siger og gør.

Nogle af spørgsmålene er så pudsige/søde/underfundige, at man husker dem og tænker på dem igen og igen.

Et par af de spøgsmål, han har stillet i løbet af denne sommer, vil jeg gøre mig umage for at huske. Nu skriver jeg dem her, så kan jeg altid finde dem igen, hvis jeg mod forventning skulle glemme dem.

Det spørgsmål, vi har moret os mest over, har jeg allerede fortalt om. Det var dette spørgsmål stillet til Farfar : Bruger DU ikke støttehjul mere?

En dag, hvor vi gik ude i haven, overhørte Henrik en ordveksling mellem Sander og mig, som han morede sig lidt over:

Sander: Hvad er det for nogle kirsebær?

Mig: Det er ribs.

(Spørgsmålet var reelt nok, det var vist mere det kortfattede svar, der gjorde samtalen lidt løjerlig at høre på.)

Et andet spørgsmål af mere alvorlig karakter blev også stillet en dag ude i haven:  Kan en snegl ikke dø?

Ja, livet rummer mange spørgsmål både for store ogs små. De er ikke alle lige lette at svare på.

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

 1. De er skønne, selv om det også godt kan gå hen og blive lige lovlig meget med alle de spørgsmål – som i bund og grund er yderst logiske set fra børnehøjde, men ikke altid lige nemme at svare på.
  “Hvorfor er græsset grønt?” “Hvorfor er en ko større end en ged?” Der er selvfølgelig svar på alt, men det kan være svært at formulere svarene, så de forstår dem.

  1. Ellen : Ja, det kan netop være svært at formulere svaret, så det er til at forstå for sådan en lille størrelse – og ofte bliver svaret bare mødt med endnu et HVORFOR? 🙂

 2. Det er så rørende, hvad børn finder på at spørge om. Jeg havde mit lille barnebarn med på kirkegården og fik spørgsmål, som var nærmest umulige at svare på 🙂

  1. Madame : Det er ikke alle spørgsmål, man synes, at det er rette tid at give et sandfærdigt svar på. Nogen gange må man give en sludder for en sladder, og så må børnene få de sande svar, når de er lidt større, synes jeg.

 3. Ja, nogle kirsebær er altså bare ribs 🙂 Det er da også indviklet. Og det er utroligt, hvad børn spørger om. Og de bliver ved. Donnaen er bestemt ikke holdt op med at stille de særeste spørgsmål. Heldigvis, for det betyder jo bare, at hun er nysgerrig. Og at hun udfordrer vores evne til at svare er nok bare sundt for os …

  1. Fruen : Der findes jo i hvert fald ikke dumme spørgsmål – kun dumme svar. Det er såmænd rigtig godt at blive holdt lidt til ilden af børnenes spørgsmål, så ikke man bliver alt for rusten, og sin nysgerrighed skal man for alt i verden bevare!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *