Fremmed

fremmed

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Fremmed af Julie Hastrup. Bogen er den 10. i krimiserien om drabsefterforsker Rebekka Holm.

Rebekka er blevet sendt på tvungen orlov. Det er hun pænt træt af, for hun elsker sit arbejde. Hendes mor overtaler hende til at tage med på en tur til Skotland. Det er ikke lige Rebekkas kop te.  Heldigvis finder hun snart mulighed for at få lidt tid for sig selv under påskud af at skulle kigge på en sag.

Det er ikke helt forkert, for hun bliver snart involveret i en. På flyet til Skotland faldt hun i snak med en kvinde, der skulle til øen Skye for at sælge sin afdøde mors hus og rydde op i hendes ting. Kvinden, der hedder Lea, kontakter senere Rebekka og fortæller hende, at hun i sin mors hus har fundet et trusselsbrev stilet til moren.

Snart er Rebekka sammen med en ung lokal kollega i fuld gang med at efterforske sagen, der trækker tråde til en gammel sag.

Jeg er jo stor fan af denne her krimiserie, og jeg har bestemt også været godt underholdt under læsningen af Fremmed. Alligevel er jeg en lille smule skuffet. Jeg synes ikke, at bogen helt er på højde med de tidligere bind i serien. Måske skyldes det, at Rebekka Holm er taget ud af sin sædvanlige ramme, måske noget helt andet. I hvert fald synes jeg ikke, at jeg rigtig kan mærke Rebekka denne gang. Samtidig synes jeg måske, at forfatteren vil for meget med bogen. Den tager fat på for mange problemstillinger, der derfor – for mig – kommer til at virke lidt uforløste.

Jeg har tidligere anmeldt Blodspor,  Mirakelmanden, Vildskud og Kryb – andre bind i serien om Rebekka Holm.

Læs mere om Fremmed hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *