Jordens lykkeligste mand

jordenslykkeligstemand

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Jordens lykkeligste mand af Eddie Jaku.

Forlaget skriver:

Eddie Jaku valgte lykken frem for hadet.

Den tyske jøde Eddie Jaku gik i skole langt væk fra sin familie og var uvidende om, hvad der var ved at ske i Tyskland. Den 9. november 1938 ville han overraske sin familie med et besøg, men blev i stedet tævet halvt til døde af rasende nazister under Krystalnatten.
Under Anden Verdenskrig tilbragte han flere år i kz-lejrene Buchenwald og Auschwitz, hvor han oplevede ubegribelig ondskab. Han mistede sin familie, sine venner, sit land. I krigens sidste dage flygtede han fra dødsmarchen, hvor 15.000 mennesker omkom. Han var 25 år, vejede 28 kilo og var døden nær.

Efter krigen svor han, at han ville smile hver dag, og han kaldte sig ’Jordens lykkeligste mand’.
Hans rystende, hjerteskærende historie beskriver, hvordan man kan finde lykken på trods af forfærdelige oplevelser.
”Jeg håber, mit eftermæle vil være, at når folk tænker på mig, så vil de vælge venlighed frem for had, og at min optimisme vil leve videre,” sagde Eddie Jaku kort inden sin død for nylig.

Jordens lykkeligste mand er den mest gribende og rørende bog, jeg har læst længe. Det er helt utroligt, at Eddie Jaku, der oplevede så meget sorg, så store tab og så mange rædsler, kunne kalde sig selv for jordens lykkeligste mand. Det er bevægende og meget inspirerende at læse hans budskab om, hvordan vi hver især kan være med til at gøre verden til et bedre sted – og blive lykkelige.

Hele bogen igennem mærker man denne mands lyse sind og positive indstilling til livet. Det er en bog, vi allesammen kan lære noget af, og jeg vil anbefale den på det allervarmeste.

Læs mere om Jordens lykkeligste mand hos Forlaget Memoris.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *