Sår

saar

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Sår af Sara Blædel og Mads Peder Nordbo. Bogen er andet selvstændige bind i krimiserien om makkerparret Torp og Stark. Jeg har tidligere anmeldt den første bog i serien, Opløst.

Fra bogens bagsidetekst:

Politidirektør Margrethe Dybbøls datter Zenia er forsvundet. Zenia har før været væk hjemmefra i dagevis for at være sammen med sine vennner, men da en verserende sag om en anden forsvundet ung kvinde går ind i sin tredje uge, begynder Dybbøl at blive nervøs. Er der risiko for, at de to forsvindingssager hænger sammen?

Samtidig kaldes vicepolitiinspektør Liam Stark  ud til efterforskningen af et lig, der er fundet med tydelige lågeformede sår skåret ind i huden. Dea Torp prøver at holde et par fridage med sin nye kæreste, men må til sin ærgrelse afbryde dem, da der er brug for hendes hjælp til opklaringen.

De Dea og Liam bringes på sporet af kunstneren Monika Le Fevre, der er kendt for at skære lignende sår i levende dyr som en  del af sin politiske kunst, bliver det tydeligt, at hun kan have forbindelse til både liget og Dybbøls forsvundne datter.

Efterhånden står det klart for Dybbøl, at hun ikke kender sin datter så godt, som hun troede, og optrevlingen af Zenias adfærd giver hende bange anelser …

Sara Blædel og Mads Peder Nordbo har igen skrevet en hæsblæsende og ret så underholdende krimi. Fuldstændig som i Opløst synes jeg, at jeg kan genkende begge forfattere i bogen, men også noget fælles og helt anderledes. Jeg synes, der er lige lovlig detaljerede  beskrivelser af de makabre ting, de stakkels ofre udsættes for i bogen – det var der så rigeligt af i Blædel og Nordbos første fælles krimi. Til gengæld er jeg ret glad for udviklingen hos flere af seriens faste karakterer. Bogen byder på masser af nyt om makkerparret Torp og  Stark – der sker overraskende ting i begges liv både privat og professionelt.

Læs mere om Sår hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Mor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *