Det er de danske som flygter

deterdedanskesomflygter

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Det er de danske som flygter af af Lise Ringhof og Erik Valeur.

Det er de danske som flygter er første selvstændige bind i trilogien om slægten Brinch.

Erling Brinch vokser op på Fanø som ældste barn i en sømandsfamilie. Da han er syv år, rammes familien af en tragedie. Erlings lillebror drukner, og ingenting er længere som før. En dag, da Erling strejfer alene rundt, møder han Hubert, en vanskabt dreng der bor på fattiggården. De to drenge udvikler et nært venskab.

Da Erling er færdig med sin skolegang, forlader han øen, familien og Hubert. Efter en tur på verdenshavene slår han sig ned i København, hvor han læser medicin. Han har egentlig drømt om at rejse ud og virke som læge i krigens brændpunkter, men det bliver ikke til noget. Erling giver køb på sine drømme.

Han gifter sig ind i en velhavende familie og bliver praktiserende læge i Vejle. Han har vendt ryggen til næsten alt og alle, der har haft betydning for ham, og har gjort sig selv til en ensom mand. Hans liv tager en drejning igen, da en tysk soldat får brug for ham.

Jeg har hang til slægtsromaner og har nydt at læse denne velskrevne historie om skippersønnen Erling Brinch fra Fanø. Romanens karakterer står knivskarpt. Der er stærke personligheder imellem, og nogle er lettere at holde af end andre. Bogen tegner et nuanceret billede af Erling Brinch, hans familie og deres samtid. Jeg glæder mig meget til at læse mere om familien i trilogiens næste bind.

Læs mere om Det er de danske som flygter hos Gutkind.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *