Mischling

Jeg har læst Mischling af Affinity Konar.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Bogen handler om de 12-årige tvillingepiger Pearl og Stasha, der kommer til Auschwitz sammen med tusindvis af andre jøder.

De to piger bliver  sammen med mange andre – primært tvillinger – anbragt i “Mengeles Zoo”, hvor de bliver udsat for Josef Mengeles genetiske eksperimenter. Der foregår de mest ubegribelige uhyrligheder, og Pearl og Stasha forsøger at overleve rædslerne ved hjælp af den særlige kontakt imellem dem. De formår momentvis at lukke virkeligheden ude ved hjælp af deres hemmelige lege og aftaler.

Men en dag er Pearl forsvundet, og Stasha leder fortvivlet efter hende.

Da lejren senere bliver befriet, begiver Stasha sig sammen med en ven mod Warszawa. Hendes mål er at finde sin forsvundne tvilling og gøre regnskabet op med Mengele.

Bogen beskriver lejrens rædsler og Mengeles umenneskelige eksperimenter så knivskarpt, at man ser det hele for sig i al sin gru. Det er en hjerteskærende og uforglemmelig beretning om, hvad der skete under Holocaust. Heldigvis rummer historien også elementer af godhed, næstekærlighed, ægte venskab og glimt af håb – uden dem havde den været ubærlig.

Læs mere om bogen her.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *