Ud af tryghedszonen

Jeg er ved at læse Guide til Livet af Richard Templar.

Bogen indeholder 100 spilleregler, der er gode at kende på sin vej gennem livet.

Nu er der jo ingen der siger, at man skal tage det hele til sig, bare fordi det står i en bog, men man kan jo plukke lidt hist og her og måske finde noget, der giver mening og hjælper én lidt på vej.

Det er en fin bog at have i gang sideløbende med andet læsestof. Det er nemlig efter min mening ikke en bog, man bare læser fra ende til anden ud i een køre. Den egner sig bedre til at læse i små bidder. En regel eller to ad gangen. Så kan man gå og reflektere lidt over det, man har læst, inden man går videre.

I går læste jeg regel nr. 29, der handler om at træde ud af sin tryghedszone. Der står bl.a.:

“Vær en lille smule modig hver dag. Hvorfor? Fordi hvis du ikke er det, går du i stå og bliver muggen, krøller sammen og visner. Vi har alle en tryghedszone, hvor vi føler os sikre, varme og tørre. Men af og til bliver vi nødt til at træde ud af den for at blive udfordret, bange og stimuleret. Sådan holder vi os unge og får det godt med os selv.”

Den er da værd lige at tænke over, synes jeg.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

  1. Det ramte også lige mig. Har selvfølgelig hørt det før, men hvorfor glemmer man altid sådan noget igen? Nå, det er jo nok netop tryghedszonens skyld 🙂
    kh Anne

    1. Anne : Det er godt at blive mindet om den slags ting ind imellem. Det har jeg i hvert fald brug for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *