Mormor dansede i regnen

mormordansedeiregnen

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Mormor dansede i regnen af Trude Teige.

Forlaget skriver:

Den unge kvinde Juni har arvet sine bedsteforældres hus og drager derfor tilbage til den lille ø, hvor hun er vokset op. Mens hun går og rydder op i huset, falder hun over et billede af sin mormor sammen med en tysk soldat og et brev, hun skrev i 1946. Brevet er stemplet i Tyskland. Juni har aldrig hørt noget om, at hendes mormor skulle have været i Tyskland lige efter krigen, og hun beslutter sig for at grave lidt i mormorens historie.

Jagten på sandheden fører Juni til Berlin og videre til en lille by, som blev en del af den russiske zone, da Tyskland overgav sig. En by, der gemmer på et helt forfærdeligt stykke krigshistorie, som alle gerne vil glemme. Og Juni forstår nu, at hendes mormor hele livet har båret på en forfærdelig fortid, der også har haft betydning for Juni selv og hendes mor, Lilla.

Mormor dansede i regnen er en stærk og gribende fortælling baseret på virkelige hændelser. Romanen er skrevet i to tidsspor. I det ene spor følger vi norske Tekla, der forelsker sig i en tysk soldat og rejser med ham til Tyskland. I det andet følger vi hendes barnebarn Juni, der søger sandheden om sig selv, sin mor og sin mormor. Bogen har rørt mig dybt og har givet mig lyst til at vide lidt mere om, hvad der skete i tiden efter den tyske kapitulation. De vanskelige forhold, tyskerne levede under i den periode, har der ikke været fortalt så meget om.

Mormor dansede i regnen er en stærk og velfortalt historie om hemmeligheder, skam og kærlighed.

Læs mere om Mormor dansede i regnen hos Alpha Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *