Bibliotekaren fra Auschwitz

bibliotekarenfraauschwitz

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Bibliotekaren fra Auschwitz af Antonio Iturbe. Romanen er inspireret af den sande historie om Dita Kraus.

Dita er 14 år, da hun sammen med sine forældre bliver tvunget fra ghettoen Terezin i Prag til Auschwitz. I lejrens såkaldte familieafdeling forsøger fangerne at give hverdagen en anelse normalitet for børnene ved at give dem undervisning. Bøger er forbudt, men i al hemmelighed er det lykkedes at opbygge et lillebitte bibliotek. Det er kun nogle ganske få bøger, som det er lykkedes for fangerne at holde skjult for vagterne. Det vil være forbundet med alvorlige konsekvenser, hvis bøgerne bliver opdaget. Derfor er de gemt godt af vejen, når de ikke er i brug. Det er Dita, der har ansvaret for bøgerne. Hun står for udlån af dem, og det er også hende, der efter bedste evne reparerer bøgerne, der efterhånden er meget slidte. Dita er lejrens modige og ansvarsbevidste bibliotekar.

Bibliotekaren fra Auschwitz er en barsk og gribende historie om et sort kapitel i historien. Bogen skildrer både rædslerne, ondskaben og frygten. Men den skildrer også modet, sammenholdet, håbet og kærligheden. Romanen er en uforglemmelig beretning om en bemærkelsesværdig og modig kvinde, der overlevede Holocausts rædsler og aldrig for alvor lod sig kue.

Læs mere om Bibliotekaren fra Auschwitz hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *