Tatovøren fra Auschwitz

tatovoerenfraauschwitz

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Tatovøren fra Auschwitz af Heather Morris. Bogen er baseret på den stærke og sande historie om Lale Sokolov.

Fra bogens bagsidetekst:

I april 1942 bliver den slovakiske jøde Lale Sokolov taget til fange og transporteret til Auschwitz-Birkenau koncentrationslejren. Da hans fangevogtere finder ud af, at han taler flere sprog, bliver han sat til at tatovere sine medfanger.

Lale er vidne til barbariske og umenneskelige forbrydelser, men også et utroligt mod og sammenhold. Han risikerer sit eget liv ved at bytte smykker og penge for mad til at holde sine medfanger i live.

En dag i juli 1943 står en skrækslagen ung kvinde i køen og venter på at blive tatoveret. Hendes navn er Gita, og ved deres første møde beslutter Lale sig for, at han vil overleve lejren og gifte sig med hende.

Tatovøren fra Auschwitz er en meget, meget gribende fortælling om både ufattelig ondskab og om mod, medmenneskelighed og næstekærlighed. Det er en hjerteskærende og uforglemmelig beretning om, hvad der skete under Holocaust. Samtidig er det en meget smuk og stærk kærlighedshistorie. Romanen har rørt mig dybt og jeg vil anbefale den på det allervarmeste. Heather Morris har skrevet historien om Lale ind i mit hjerte.

Læs mere om tatovøren fra Auschwitz hos Forlaget Aronsen.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *