Villa Havbrise

villahavbrise

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Villa Havbrise af Caroline Säfstrand, Strawberry Forlag

Sophie bor i Berlin, men nu er hun tilbage i Sverige. Hendes mor er død, og har efterladt hende et stort hus – hendes barndomshjem. Huset hedder Villa Havbrise. Det har tilhørt familiens kvinder i tre generationer, og nu har Sophie arvet det. Men huset trænger til istandsættelse, og Sophie har hele sin dagligdag i Berlin. Så hvad gør hun?

Det har aldrig været Sophies plan at vende tilbage til sin barndomsby. Men nu står hun med et kæmpestort hus. Det har engang været kurhotel. Nu er det slidt og skal have en overhaling, før det skal sælges.

Sophie annoncerer efter håndværkere, der vil sætte huset i stand mod at få kost og logi. Der er flere, der melder sig, og Sophie udvælger tre. De er alle  kvalificerede til at være med til at varetage opgaven. Og de har hver især en grund til at tage et frikvarter fra deres hverdag.

I nabohuset bor den døve Ella. Hun har hele sit liv passet den dejlige have, der hører til Villa Havbrise. Desuden gemmer hun på en hemmelighed. Nu da Sophie er vendt hjem, er Ella i tvivl, om hun skal fortælle hende hemmeligheden eller holde den for sig selv.

Villa Havbrise er en rigtig hyggelig og romantisk historie Den er fuld af atmosfære. Fuld af søde mennesker, der vil hinanden det bedste. Det er næsten som om, at det at fordybe sig i bogen virker som et lille ophold på kurhotel. Man slapper bare af og nyder at lade fortællingen rulle sig ud. Man får en lille pause fra  hverdagen – præcis som personerne i bogen. En dejlig feel good-roman til en solskinsdag på stranden eller en regnvejrsdag i sofahjørnet.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *