Jeg tog ned til bror

jegtognedtilbror

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Jeg tog ned til bror af Karin Smirnoff.

Jana er midt i trediverne. Hun er rejst hjem til Smalånger, en lille by i det nordlige Sverige.  Hun vil besøge sin tvillingebror, og forsøge at forhindre ham i at drikke sig ihjel.

Der er ikke meget, der har forandret sig i den lille by, siden Jana rejste hjemmefra.

Nu er hun altså tilbage, hvor hun voksede op, og hun bestemmer sig for at blive hængende. Hun får job i hjemmeplejen og indleder et forhold til John. Han er psykisk ustabil, og han drikker. Han maler også. Hans malerier skildrer forskellige ting, der er sket i det lille samfund. Og der er sket mange voldsomme ting.

Efterhånden som historien skrider frem, får læseren mere og mere at vide om Janas barndom og ungdom. Hun voksede op i en dysfunktionel familie. Vold, overgreb og misbrug hørte til dagens orden.

Jeg tog ned til bror er en meget usædvanlig roman. Lige da jeg var begyndt at læse bogen, havde jeg lyst til at lægge den væk igen. Den var så anderledes med sin alternative/sparsomme tegnsætning. Sin dystre og skæbnesvangre stemning. Men jeg fortsatte heldigvis med at læse. Blev hurtigt fanget fuldstændig ind af den på samme tid rå og rørende historie. Jeg tog ned til bror er en stor og sammensat læseoplevelse, der har gjort dybt indtryk på mig.

Læs mere om Jeg tog ned til bror hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *