Pigen fra Den Franske Skole

pigenfradenfranskeskole

Reklame – bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Pigen fra Den Franske Skole af Jacob Weinreich.

Bogens handling foregår i foråret 1945. I Shellhuset i København har Gestapo hovedkvarter, og her opbevares et arkiv med oplysninger om danske modstandsfolk. Desuden holdes en række danske frihedskæmpere fanget i celler på bygningens øverste etager.

Harald er en del af modstandsbevægelsen. Siden hans tvillingebror blev skudt af tyskerne, har Harald tørstet efter hævn. Det er blevet hævnen, han lever og ånder for. Gennem sine kontakter i modstandsbevægelsen  møder han Asta. Hun gør et stort indtryk på ham.

I England forbereder RAF-piloten Edward sig på en yderst kompliceret og farlig mission. Han skal være med til at udføre bombningen af Shellhuset i København.

Ikke langt fra Shellhuset ligger Den Franske Skole. Her forsøger søster Benedikte og de andre nonner og lærerinder at opretholde en nogenlunde normal hverdag for skolens elever til trods for krigens rædsler.

Pigen fra Den Franske Skole er fiktion, men er inspireret af faktiske hændelser og bygger på interviews med mennesker, der oplevede de voldsomme begivenheder på tæt hold.

Bogen har gjort et meget stort indtryk på mig. Det er en meget stærk, gribende og ualmindelig velfortalt historie. Jeg har nærmest haft en film kørende inde i hovedet under læsningen, så livagtigt har det hele stået for mig. Selv om jeg selvfølgelig har vidst noget om de begivenheder, romanen handler om, har jeg fået en dybere forståelse af omfanget af tragedien.

Læs mere om Pigen fra Den Franske Skole hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *