Sidste tog til London

sidstetogtillondon

Reklame – bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Sidste tog til London af Meg Waite Clayton.

I Sidste tog til London møder læseren  den femtenårige Stephan Neuman, der bor i Wien. Han kommer fra en velhavende jødisk familie. Hans gode veninde, den højt begavede Žofie-Helene er datter af redaktøren på en anti-nazistisk avis. Året er 1936.

Der bliver snart vendt op og ned på de to unge menneskers liv.

Sideløbende møder læseren også den hollandskfødte Truus Wijsmuller. Da nazisternes jødeforfølgelse sender ufatteligt mange mennesker på flugt, hjælper Truus Wijsmuller tusindvis af børn i sikkerhed. Hun gør det med sit eget liv som indsats.

Undervejs sammensmeltes bogens to sideløbende fortællinger, da Truus og de to teenagere fra Wien krydser hinandens spor.

Sidste tog til London er en både barsk og gribende skildring af et grusomt kapitel i historien. Det gør altid stort indtryk at læse om ondskaben og dens ofre, men det gør endnu større indtryk at læse om uselviske mennesker, der kæmper imod. Fortællingen om Truus og de andre, der satte deres eget liv på spil for at redde andres, er en smuk historie om mod, håb og kærlighed.

Læs mere om Sidste tog til London hos Gads Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *