En helt normal familie

enheltnormalfamilieJeg har læst En helt normal familie af Mattias Edvardsson.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar fra Bog&idé. Indlægget indeholder reklame/affiliate links.

En helt normal familie handler om en tilsyneladende helt normal, velfungerende og pæn familie. Faderen er præst, moderen er advokat, og datteren Stella er 19 år og  lever et liv som så mange andre piger i den alder med job, venner og byture. Hun drømmer om at rejse og sparer op for at realisere drømmen.

Men så sker der noget voldsomt. En mand findes dræbt af knivstik på en legeplads i byen. Et vidne mener at have set Stella i nærheden af gerningsstedet den aften, drabet blev begået, og Stella bliver mistænkt for at have begået forbrydelsen.

Historien fortælles i tre spor af henholdsvis, far, mor og datter. Undervejs lærer læseren familien bedre og bedre at kende, og forskellige detaljer og hemmeligheder kommer frem i lyset. Alting trevles op med det formål at finde frem til, hvad der i virkeligheden skete den skæbnesvangre aften, da et vidne så Stella nær et gerningssted. Hvad skete der, og hvem bærer skylden for det?

En helt normal familie er en virkelig fængslende og spændende roman. Bogen er ikke blot en utrolig velskrevet thriller, men også et gribende familiedrama, og det er måske i virkeligheden det sidste, der gør den så intens og medrivende. Som læser tvinges man til at tage stilling til store spørgsmål, som f.eks. hvor godt man egentlig selv kender sine nærmeste, og hvor langt man i en given situation ville gå for at passe på dem?

Jeg har været fuldstændig opslugt at romanen, den er simpelt hen så velskrevet, interessant og spændende, at den næsten ikke er til at lægge fra sig. Det er en af den slags romaner, man slet ikke er færdig med, når man har læst den sidste linje. Den rummer så mange temaer, som man vil kunne tænke over længe.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *