Sygeplejersken

sygeplejerskenJeg har læst Sygeplejersken af Kristian Corfixen.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar fra Bog&idé. Indlægget indeholder reklame/affiliate links.

En tidlig morgen i marts 2015 modtager politiet et opkald. En sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus mistænker sin nære kollega for bevidst at dræbe patienterne. Og hun frygter, at det netop er sket igen.

Snart ruller en drabssag, som aldrig før er set i dansk retshistorie. Flere fortæller nu politiet, at også de mistænker sygeplejersken for at forgifte patienterne. Men hvor er beviserne?

Kristian Corfixen rekonstruerer i bogen den nattevagt, der senere førte til, at en sygeplejerske blev idømt 12 års fængsel for flere drabsforsøg.

I bogen afsløres en række detaljer om sagen, der ikke har været fremme i offentligheden før. Sagens hovedpersoner medvirker alle i bogen – heriblandt den dømte sygeplejerske og politiets kronvidne. De udtaler sig begge to for første gang offentligt om sagen.

De fleste kender jo nok sagen fra Nykøbing Falster Sygehus fra omtale i medierne. Sagen har været dækket massivt, men det har været svært at få overblik og danne sig en mening om, hvad der er op, og hvad der er ned i sagen.

I Sygeplejersken tegner forfatteren et nuanceret billede af hele sagen og af de involverede. Som læser får man nye oplysninger om sagen, den dømte, vidnerne og andre involverede. Det er en meget kompleks og ulykkelig sag, og Kristian Corfixen gennemgår de mange oplysninger på en sober og – for mig at se – objektiv måde. En meget speciel og interessant bog om en meget ulykkelig sag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *