Grib livet – Slip angsten

griblivetslipangsten

Jeg har læst Grib livet – Slip angsten af Pia Callesen.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Forlaget skriver:

Uro, tankemylder, hjertebanken, søvnproblemer og psykisk smerte er blandt de symptomer på angst, som op mod 400.000 danskere dagligt generes af. Angst og angstsymptomer er blevet en folkesygdom, som i årtier er forsøgt behandlet af psykologer og andre terapeuter gennem samtaler om og bearbejdning af traumer, frygt og svigt. Behandlerne har opfordret til at vende fokus indad, til at konfrontere angsten og til at omstrukturere tankerne for at finde indre ro.

I Grib livet – slip angsten gør psykolog og metakognitiv terapeut Pia Callesen op med de hidtidige normer for behandling af angst og præsenterer den dokumenterede behandlingsmetode metakognitiv terapi, der har revolutioneret behandlingen af angst. Helt op mod 90 procent bliver fri af deres angst efter blot 6-12 sessioner.

Den overbevisende forskning bag metoden viser, at den meget brugte selvanalyse og ’mærken-efter’ er en helt forkert måde at gribe angst og angstsymptomer an på. Faktisk har det den modsatte effekt – den vedligeholder angsten. Forklaringen er, at det menneskelige sind regulerer sig selv, hvis det får fred til det. Også stærke følelser som panik og angst er forbigående, medmindre vi holder følelserne i live ved at bekymre os i overdreven grad og bruge alle vores kræfter på at bekæmpe dem.

Jeg har læst bogen med stor interesse. Dels fordi jeg tidligere har arbejdet i psykiatrien og interesserer mig for de psykiske udfordringer, der kan ramme os mennesker – og behandlingen af dem. Men i høj grad også fordi jeg selv kender til at kunne rammes af angst eller overdrevne bekymringer. Bogen giver på en meget enkel måde indsigt i, hvad der kan skabe angst og overdreven bekymring, og hvordan man kan undgå at falde i bekymringsfælden. Hvis man har svære problemer med angst, kan man naturligvis ikke blive den kvit ved at læse bogen, men man kan lære at forstå nogle sammenhænge. Jeg vil anbefale bogen til alle, der selv kender til angst eller har nogen omkring sig, der er plaget af det.

Læs mere om Grib livet – Slip angsten på Politikens Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

  1. Åh jeg skal virkelig i gang med at læse den 🙏 har læst hendes anden bog, og nu skal jeg starte i et forløb hos hende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *