Hotellet ved Skyggesøen

hotelletvedskyggesoeen

Jeg har læst Hotellet ved Skyggesøen af Daniela Tully.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Hotellet ved Skyggesøen er historisk fiktion med et nutidigt spor – en roman, der spænder over hundrede år og to kontinenter. Historien er inspireret af virkelige hændelser i forfatterens egen familie.

Bogen handler dels om Martha og dels om hendes barnebarn Maya.

Der er gået 27 år siden Mayas bedstemor forsvandt fra sit hjem i Tyskland. Nu er hendes lig blevet fundet i nærheden af et hotel nord for New York – et sted hun ikke umiddelbart har haft nogen tilknytning til. Maya bestemmer sig for at rejse til USA for at finde ud af, hvad der egentlig skete med hendes bedstemor. Inden længe er hun viklet ind i et spind af hemmeligheder og løgne.

Hotellet ved Skyggesøen er en stemningsfuld beretning om krig og kærlighed, hemmeligheder og løgne tilsat et strejf af eventyr. Historien om Martha er meget troværdig og velskrevet, og den var jeg virkelig vild med, mens historien om Maya er lidt mere “luftig” og knapt så vellykket efter min mening.

Fortællingen om Marthas skæbne og hendes livs store kærlighed er en  stærk og gribende fortælling, der udgør hele historiens fundament.

Hvis jeg skal sammenligne romanen med en anden bog, jeg har læst, må det blive Fortidens skygger af Kelli Estes, der også er delt op i et historisk og  et nutidigt spor. Kunne du lide Fortidens skygger, vil du sikkert også synes om Hotellet ved Skyggesøen.

Læs mere om Hotellet ved Skyggesøen på Gads Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *