Fortidens skygger

fortidensskygger

Jeg har læst Fortidens skygger af Kelli Estes.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar fra Gads Forlag.

Fortidens skygger handler om Inara, der bor i Seattle. Hendes tante er død og har efterladt hende sin ejendom, der ligger på en lille ø. Der på øen har Inara tilbragt sin barndoms somre sammen med familien, og der er mange minder knyttet til stedet.

Da Inara begynder at rydde op i huset, finder hun et smukt broderet ærme fra en silkekimono gemt under et trappetrin. Inara bliver fascineret af broderiet og sætter sig for at finde ud af, hvor det stammer fra, og hvordan det er endt under trappen.

Det viser sig, at ærmet er broderet af Mei Lien, der mere end hundrede år tidligere brutalt blev tvunget væk fra sit hjem.

Som læser følger man skiftevis Inara i nutiden og Mei Lien i 1880’erne. Mei Liens historie er meget gribende, og det faktum, at bogen er inspireret af virkelige hændelser, gør den ekstra hjerteskærende. Romanen fortæller om grusomheder, som jeg aldrig har vidst noget om, og som har berørt mig dybt.

Fortidens skygger er en enestående fortælling om et mørkt kapitel i historien men samtidig en rørende og smukt fortalt kærlighedsroman. Jeg vil anbefale bogen på det varmeste.

Læs mere om Fortiden skygger på Gads Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *