Mit lykkelige land

mitlykkeligeland

Jeg har læst Mit lykkelige land af Grevinde Alexandra i samarbejde med Rikke Hyldgaard.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Hvorfor kåres danskerne gang på gang som et af verdens lykkeligste folk? Og hvordan ser den danske lykke ud? Det er nogle af de spørgsmål grevinde Alexandra gerne vil finde svar på.

For at finde svar på spørgsmålene rejser hun rundt i Danmark og taler med forskellige mennesker, der har fundet lykken på forskellige måder. Hun taler med eksperter i blandt andet kunst og sprog. Og hun taler med vinterbadere og med iværksættere på nogle af vores småøer. Turen bringer grevinden og læseren godt rundt i landet og tættere på dansk historie og kultur og den danske identitet.

For grevinde Alexandra er turen også en personlig rejse i erindringen, og hun fortæller, hvordan det var at blive plantet om fra et liv i en af verdens største og travleste byer til Møgeltønder i Sønderjylland. Hvordan det var at tilegne sig et nyt sprog, en ny identitet og blive en del af den kongelige familie.

Mit lykkelige land er en kærlighedserklæring til Danmark og en personlig beretning om at blive en lykkelig dansker.

Det har været en fornøjelse at læse Mit lykkelige land. Bogen har gjort mig lidt klogere på mit eget land, og jeg føler endda, at jeg har fået lov til at lære ikke alene grevinden – men kvinden Alexandra en lille smule at kende. Bogen igennem mærker man tydeligt, at en vidende og livsglad kvinde, der er levende interesseret i  sin omverden og sine medmennesker, har sat sit fingeraftryk.

Læs mere om Mit lykkelige land på Politikens Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *