Rub og stub over stok og sten

rubogstuboverstokogsten

Jeg har læst Rub og stub over stok og sten af Ole Stephensen.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

I sine erindringer giver Ole Stephensen blandt meget andet et personligt, interessant og muntert indblik  i, hvad der har rørt sig i den danske underholdningsbranche gennem tre årtier.

Ole Stephensen har prøvet lidt af hvert. Allerede som 14-årig udgav sit han sit eget månedsblad og gik i  Sigvaldis fodspor og solgte sin egen digtsamling. Han har gjort sig skyldig i bagvaskelse af en politimorder og har oplevet at blive idømt 14 dages fængsel for at desertere under værnepligten.

Senere måtte han træffe valget mellem at spille den ene af Brødrene Øbberbøv i filmen af samme navn  eller blive krigskorrespondent i Mellemøsten. Han valgte filmen, hvor han spillede sammen med Jarl Friis-Mikkelsen, som han senere arbejdede sammen med om/i flere film bl.a. filmene om Walter & Carlo.

Ole Stephensen  har været  tv-vært på Eleva2ren og Go’Morgen Danmark sammen med en række  kvindelige medværter. Han har spredt sig over alle dele af tv-produktion, fra kritiske dokumentarprogrammer til folkelig underholdning.

Og meget, meget mere.

Personligt kender jeg især Ole Stephensen fra hans værtsrolle i tv-programmet Eleva2ren. Jeg var stor fan af det program og syntes, at Ole Stephensen var en glimrende og sympatisk vært. Han var professionel og humoristisk.

Humoren løber også som en rød tråd gennem Rub og stub over stok og sten. Jeg har været virkelig godt underholdt under læsningen af bogen. Jeg har fået genopfrisket erindringer om sjove episoder fra Eleva2ren. Jeg havde glemt flere af de forskellige værter, der var på programmet i sin tid, og det har været sjovt at blive mindet om dem, ligesom det har været sjovt at læse Ole Stephensens forskellige anekdoter om, hvordan det hele foregik under optagelsen. Det har også været interessant at læse om alt det andet Ole Stephensen har beskæftiget sig med, som jeg ikke kendte til i forvejen.

Rub og stub over stok og sten er en underholdende perlerække af erindringer og anekdoter fra Ole Stephensens liv og karriere – det hele fortalt i en munter og venlig tone.

Læs mere om bogen på Gads Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *