Ingefærte og nybagte boller

hjemmebagteoekoboller

Fredag aften var afslapning med en kop varm ingefærte, en nybagt bolle og lidt serie-kiggeri på Netflix.

Jeg bager tit en plade boller med sprød skorpe og lidt forskelligt drys på toppen. Denne gang har jeg drysset nogle af bollerne med blå birkes og nogle med græskarkerner. Dejen rørte jeg sammen i løbet af formiddagen, og den fik så lov til at hæve omkring syv timer. Jeg bruger en grundopskrift: 650 g mel i alt, 5 dl vand, 6 g gær og lidt salt. Melet varierer jeg fra gang til gang eller fra tid til anden. Denne gang har jeg brugt grahamsmel, lidt hirseflager og hvedemel for resten. Det er favoritten lige for tiden.

Bollerne er gode til en kop te og kan også fint bruges som madbrød. De er gode at have i fryseren.

Gem

Gem

Gem

Gem

Du vil måske også synes om

7 kommentarer

  1. De boller ser lækre ud! Jeg er så dårlig til at bage langtidshævet brød. Jeg kan simpelt hen ikke tænke så langt frem i tiden 😉 Men NU VIL jeg altså prøve at komme efter det!
    Fortsat god weekend til jer, Randi!
    Kh Nana

    1. Tiden flyver alt for hurtigt – det gælder om at sørge for at få det bedste ud af hver enkelt dag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *