Hvidløg er ikke bare hvidløg

Før i tiden var jeg ikke særlig vild med hvidløg. Det var meget lidt hvidløg, der blev spist her i huset.

Det er der blevet lavet helt om på. Jeg er blevet stor fan af hvidløg og har spist det tit i det seneste halve års tid.

Vendepunktet kom, da vi dyrkede vores egne hvidløg i haven og begyndte at spise friske hvidløg.

Det smager, så englene synger. En mild og aromatisk smag.

At vi selv dyrker hvidløgene og kan spise dem helt friske er ikke den eneste grund til, at jeg er blevet så glad for hvidløg. Jeg er også begyndt at tilberede dem på en anden måde.

Nu bager jeg hele hvidløg i ovnen og er helt vild med det.

Jeg skærer top og bund af hvidløget, pensler med lidt olivenolie, drysser en smule salt på toppen og  så ellers ind i ovnen med det en halv times tid. Et stykke ristet brød med lidt smør (eller for mit vedkommende mælkefri plantemargarine) – og så klemmer man nemt og hurtigt de bagte hvidløgsfed ud og smører på. Det er blevet en favorit herhjemme. Så når vi alligevel har mad i ovnen, bager vi et hvidløg, og så er der en nem og dejlig forret. Et helt bagt hvidløg passer fint til to små stykker ristet brød. De bagte hvidløg kan selvfølgelig også spises som tilbehør til forskellige retter.

Desværre har vi spist hele sidste års høst af hvidløg nu – men i efteråret satte vi hvidløg igen, og jeg håber virkelig, at vi får en god høst igen til sommer. Nu er vi jo blevet så vilde med de hjemmedyrkede hvidløg, at vi slet ikke kan undvære dem.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

  1. Velkommen i hvidløgsklubben – som du beskriver det her, har vi med stor fornøjelse spist hvidløg i mange år – kan næsten ikke få for meget af det.
    Og ja: Der er stor forskel på hvidløg og hvidløg 🙂

    1. Det er SÅ godt og nej, man kan næsten ikke få for meget 🙂 Det er kommet lidt bag på mig, at jeg er blevet så vild med det 🙂

  2. Jeg går også og glæder mig til at spise egne hvidløg til sommer 🙂 (Nu håber jeg de lykkes!) Og så vil jeg prøve at bage dem som du beskriver her.

    1. Helt friske hvidløg fra egen have er virkelig dejlige, og så fint som dine er spiret, skal du nok få en god høst. Bagte hvidløg smager fantastisk 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *