Julebagningen overstået

Jeg har bagt vaniljekager i dag. Den eneste småkage, som med sikkerhed bliver bagt her i huset hvert eneste år til jul. Brunkagerne kan godt springes over et år elle to – men ikke vaniljekagerne. De skal bare være der.

Opskriften er fundet i et ugeblad for mange år siden. Det skulle være en gammel opskrift på vaniljekranse, som bladet havde fået lokket ud af Lise Nørgaard.

Lise Nørgaard fortæller i artiklen, at hun bagte kagerne sammen med sine børnebørn, da de nåede “bagealderen”. De syntes, at det var sjovere og nemmere at “gafle” små kugler af dejen tyndt ud i stedet for at lave kranse.

Da jeg så den opskrift og ideen med at “gafle” kagerne ud, tænke jeg, at det lige var noget for mig. Bagning skal nemlig helst ikke være alt for besværligt. Det må meget gerne være nemt, synes jeg.

Vaniljekagerne er supernemme og hurtige at bage.

Gem

Du vil måske også synes om

8 kommentarer

  1. Genialt at gafle vaniljekransene.. øh, altså dejdutterne 🙂 Tror, jeg vil be’ min mor om opskriften. Har ellers aldrig været særlig meget for at gå i krig med netop vaniljekranse.

    1. Marianne : Du tager bare en opskrift på vaniljekranse, men i stedet for at lave kranse, som beskrevet i opskriften, triller du dejen i små kugler, som du forsigtigt trykker flade med en gaffel. Man får hurtigt taget på det 🙂

  2. En rigtig god ide med gaffelkagerne. Jeg har altid veget tilbage fra at bage vaniljekranse, fordi de er vanskeligere end andre julesmåkager. Tak for inspiration! Rigtig glædelig jul og godt nytår!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *