Glæderne må man godt tage på forskud

Man siger altid, at man ikke skal tage sorgerne på forskud. Det er meget fornuftigt. Det forholder sig anderledes med glæderne – dem må man godt tage på forskud somme tider.

Det gjorde vi i hvert fald herhjemme tidligere på dagen.

Vi ser ikke Sander i julen, fordi han skal til Jylland og fejre jul med sin familie på mødrene side. Derfor fik han lov til at få sine julegaver fra os allerede i dag. Der er ingen grund til at slæbe gaverne til Jylland for at pakke dem ud juleaften og senere fragte dem tilbage til Sjælland.

Det var også hyggeligt for os at se ham pakke gaverne ud. Han tog rigtig godt imod dem, så det kunne ikke være bedre. Bagefter samlede han på eget initiativ og – som den mest selvfølgelige ting i verden – alt papiret sammen og smed det ud. Ret godt gået af en femårig, synes jeg.

Der blev også tid til at spille vendespil, spise kanelsnegle, bygge med Lego, tegne og ikke mindst beundre de to nye tænder, Sander har fået i undermunden. Forleden dag, da vi så ham, havde han kun tabt den ene af sine rokketænder, men nu er den anden også faldet ud.

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

 1. Ja, glæderne må man heldigvis gerne tage på forskud – og som Eva siger, er det helt sikkert godt for en lille dreng at få fordelt lidt af julehalløjet 🙂
  Glædelig jul til jer!

 2. Eva har ganske ret – det er godt at få fordelt de mange gaver lidt: det kan hurtigt blive for voldsomt med alle de gaver på én gang.
  Du kan da ikke skrive, at du har en kanongod opskrift på vaniljekager uden at videregive den, Randi 😉
  (Eller missede jeg et link?)

  1. Ellen : Jamen opskriften er vist ikke speciel på nogen måde, det er kun fremgangsmåden 🙂 Jeg har jo opskriften fra et blad og ved ikke, om det er tilladt at gengive den på en blog? Jeg vil nødig have ørerne i maskinen 🙂
   De fleste ligger nok inde med en opskrift på vaniljekranse og kan så bare lave gaffelkager i stedet for kranse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *