Når dagene bliver kortere

Det er rigtig blevet efterår nu. Med både regn og rusk.

Det kan jeg godt lide.

Dagen er aftaget med mere end fem timer. Det betyder længere aftener med tid til at læse flere gode bøger. Eller se flere gode film.

Det er tid til at drikke citrontoddy eller varm hyldebærsaft.

Det er tid til at samle kastanjer – bare fordi de er så smukke. Jeg samler så vidt muligt også nogle med skal  på. Eller bare nogle tomme skaller. Når de er helt tørre, får de den flotteste brune farve og kan gemmes og bruges til dekoration.

Det er tid til at plukke æbler og hyldebær og nødder. Samle forråd og ruste sig til vinteren.

Det er en tid på året, som jeg holder meget af.

Du vil måske også synes om

8 kommentarer

 1. Jeg kunne godt tænke mig at have det som dig og holde af efteråret. Jeg synes at kastanjer er pæne og brombær er lækre, men jeg kan ikke lide at det bliver mørkere! Jeg prøver at kunne lide det, men det er svært! Det hjælper lidt at læse et indlæg som dit 🙂

  1. Nana : Jeg ved jo, at du elsker sommeren, og så kan det måske godt være lidt svært at sætte pris på, at den afløses af efterår 🙂

 2. Efteråret er ganske rigtigt en dejlig tid – smuk og rigtydende på alle måder, og ikke så hulens varm.
  Det, jeg ikke kan lide ved efteråret er, at det er sidste stop før vinteren, som er den årstid jeg bryder mig mindst om 🙂

 3. Alle de positive sider ved efteråret kan jeg sagtens få øje på. At sidde ved brændeovnen en aften med en god bog og en kop te! Dejligt.
  Det ændrer dog ikke ved, at jeg allerede nu længes efter foråret, og der er ca. et halvt år til!
  God weekend!

  1. Nonna : Det er længe at skulle længes 🙂 Det er lidt sjovt, som det er forskelligt, hvilken årstid vi hver især holder allermest af – fælles for os er nok, når det kommer til stykket, at vi holder af at bo i et land, hvor årstidernes skiften er så markant 🙂
   Tak i lige måde!

 4. Efteråret i sig selv er egentlig okay. Og hvis bare man kunne springe direkte fra efteråret til foråret, så ville jeg nok holde mere af efteråret, end jeg gør. Nu er det første varsel om kulde og mørke, som jeg ikke kan fordrage. Jeg har det nok lidt som Nonna og længes allerede nu efter de første forårstegn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *