Læse, læse,læse

I går hentede jeg Sander i børnehaven. Han er jo lige startet i en ny institution, så vi hjælpes ad med at sørge for, at han ikke får alt for lange dage derovre her i starten. Han skal jo lige vænne sig til alt det nye.

Det virkede som om, han havde haft det fint i den nye børnehave, han var i godt humør og viste mig glad, hvor hans ting var i garderoben og ikke mindst, hvor hans cykel stod.  Der er nemlig ikke langt fra den nye børnehave hjem til Sander, så han kan tilbagelægge turen på cykel. Det er lidt af et hit.

Så Sander cyklede, og jeg gik. Sander cykler ret hurtigt, men vi aftalte på forhånd, at han skulle vente på mig bestemte steder undervejs. Hele turen foregår ad stier og villaveje, og Sander kender vejen og ved, hvor han skal stoppe op og se sig for. Så de steder stoppede han op og ventede på mig.

Vi havde en dejlig eftermiddag sammen. Der skete noget, som jeg har glædet mig til, lige siden jeg blev farmor. Sander kom med en bog og spurgte, om jeg ville læse den for ham. Om jeg ville! Det ville jeg hellere end gerne.

Jeg  læste meget for mine egne drenge, da de var små, og har glædet mig til også at læse for Sander. Jeg har da også læst for ham før, men han har ikke været særlig interesseret. Det har været ret småt med den højtlæsning. I går var det noget helt andet. Han tog selv initiativet og var virkelig optaget af bogen om Peter Pedal. Vi læste længe. Fem eller seks historier.

Det var så hyggeligt at læse sammen. Og det var sjovt at opdage, at jeg stadigvæk næsten kan historierne om Peter Pedal udenad. Det er trods alt ved at være længe siden, jeg læste dem for min yngste – han er 27, så det er da over 20 år siden, han voksede fra de bøger.

Du vil måske også synes om

10 kommentarer

  1. Fruen : Det er nemlig hyggeligt – en dejlig måde at være sammen på. Peter Pedal er skøn – det var et dejligt gensyn 🙂

 1. Peter Pedal var også et hit hos mine – den lille, frække abe er så skøn 🙂
  Dejligt, når de opdager bøgernes univers!

  1. Ellen : Peter Pedal er så skøn, han gør alt det, man ellers ikke må 🙂
   Det er nemlig dejligt, når børn opdager bøgernes univers – der er meget at hente, Der er en anden ro over at læse en bog, end der er over film, computerspil osv. Det er godt at kombinere tingene.

 2. Det er nemlig så hyggeligt at læse bøger sammen med børn! Og hvor er det dejligt, at Sander selv kom og opfordrede dig til at læse op for ham.

  1. Madame : Det er så rart at læse en god bog sammen, og jeg er så glad for, at Sander har opdaget glæden ved det 🙂

 3. Man kan blive helt varm indeni, når man får lov at dele en bog med et barn. Peter Pedal er så skøn.
  Vi læser Astrid Lindgren i skolen p.t., og hun er lige så populær hos den nye generation som hos mine egne for 20 år siden.

  1. Eva : Det er en dejlig måde at være sammen på!
   Astrid Lindgrens bøger er fantastiske – og skønne at læse op 🙂

 4. Det lyder rigtig hyggeligt. Jeg tror de fleste elsker højtlæsning, når de begynder at forstå lidt af, hvad der sker. Egentlig kan det jo være ret abstrakt for små hoveder. Da vores ældste barnebarn var i Peter Pedal-alderen, kiggede hun på vores Kay Bojesen abe og mente , at det måtte være Peter Pedal :-)! Rigtig god parallel!

  1. Nonna : Jeg synes, at det er så hyggeligt at læse en god bog sammen. Vi læste højt for vores børn længe efter, at de selv havde lært at læse. Det var rart at slutte dagen af med et kapitel i en bog, som alle – også de voksne – glædede sig til at komme videre i.
   Sødt, at jeres barnebarn mente, at jeres Bojesen abe var Peter Pedal 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *