Sander for fuld skrue

Vi var hjemme hos Sander i går for at passe ham.

Han bliver så stor lige pludselig, synes jeg.  Han er til at snakke rigtigt med og siger de sødeste ting. Der er mange ting, han kan selv.

I går viste han os, hvor dygtig han er til at hoppe på trampolin. Han har lige fået trampolinen, og han hopper og slår kolbøtter til den store guldmedalje.

Da det blev sengetid, og godnathistorien var læst, sagde Sander, at det var hans far, der skulle putte ham. Det kunne jo ikke lade sig gøre, eftersom hans far og mor ikke var hjemme. Så jeg sagde til ham, at jeg nok skulle putte ham. Det har jeg jo gjort masser af gange, men det blev der ikke noget af denne gang. Sander stillede sig foran mig med armene bredt ud til Fuldt Stop som en anden færdelsbetjent og sagde: ” Du må ikke komme med. Farfar må heller ikke komme med.” Jeg spugte ham, om han selv ville gå ind i seng så, og det ville han. Han gik ind på sit værelse og lukkede døren til efter sig.

Vi regnede jo med, at der bare viille gå et øjeblik, så ville han kalde på os. Men i stedet lød der en lille stille sang inde fra børneværelset, og et par minutter senere var der helt stille. Da jeg kiggede ind på værelset, kunne jeg konstatere, at Sander sov trygt og godt.

Der blev jeg altså paf.  Tænk at sådan en lille gut, der lige er blevet tre år, kan være så beslutsom og selvstændig. Hvis det ikke kunne være Far, der puttede ham, så var der altså heller ingen andre, der skulle gøre det. Basta. Han sov godt hele natten, har jeg fået at vide.

Forældrene troede ikke deres egne ører, da de hørte historien – det kan jeg godt forstå. Jeg har heller aldrig oplevet mine egne drenge lægge sig til at sove på den facon, da de var i samme alder.

Du vil måske også synes om

8 kommentarer

 1. Fantastisk historie! At ligge stille og synge for sig selv, og derefter falde i søvn! De små overrasker os gang på gang!

  1. Nonna : Jeg blev meget overrasket over, at Sander ikke kaldte på os efter et halvt minut – men han sang sig bare en lille godnatsang, og så sov han. Det er dog ikke sådan, aftenritualet udspiller sig til daglig i det lille hjem, men jeg synes, at det er godt, at han kan være så tryg og rolig i sit eget selskab, når han skal sove

  1. Madame : Det kom meget bag på mig, at han frabad sig at blive puttet, når ikke hans far kunne gøre det. Det er aldrig sket før.

 2. Ham Sander skal da nok blive til noget – sikke en beslutsom lille fyr – alt det sjove han siger nu er kun starten til nogle helt vidunderlige år, der nu kommer – nyd det, nyd det – jeg kan blive helt bange for den dag, hvor Marcus bliver så stor, at han ikke gider at besøge os gamle – men indtil videre bliver han jo kun 5 i morgen (hvor blev de 5 år lige af??) og elsker os fortsat betingelsesløst, og vil meget gerne komme her på weekend.

  1. Susanne : Du kan tro, at jeg nyder ham – der kommer nogle guldkorn ind imellem 🙂
   Ja, hvor bliver tiden af? Den løber – og det hele går alt for hurtigt – det er med at nyde og suge til sig!
   Stort tillykke til/med Marcus i morgen!

 3. Nårh, hvor er han sød! Det var da helt fantastisk.

  Da Øglen var omkring 2,5 havde hun en periode, hvor hun også gerne ville ligge og synge og dimse lidt, inden hun faldt i søvn alene. Vi skulle bare være ude i køkkenet 🙂 Det gik så lidt fløjten, da Varanen kom til, men jeg glæder mig til den dag, hun igen har lyst til og mod på at falde i søvn alene 🙂

  1. Øglemor : Det var så sødt, men også meget overraskende – og så havde jeg det også sådan lidt : “Nej men altså, han skal da ikke selv gå ind i seng og putte helt alene, han er jo alligevel så lille.”
   På den anden side set måtte vi jo respektere hans udmelding om, at vi ikke måtte gå med – og hans forældre kunne vist godt ønske sig, at han ville være til at lægge i seng efter den model bare sådan lidt ind imellem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *