Der vokser et træ i Brooklyn

dervokserettraeibrooklyn

Jeg har læst Der vokser et træ i Brooklyn af Betty Smith.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar fra Bog & Idé. Indlægget indeholder reklame/affiliate link.

Der vokser et træ i Brooklyn handler om Francie Nolans hårde opvækst i begyndelsen af 1900-tallet. Francies far er af irsk afstamning, moderen af østrigsk. Familien bor i et fattigt arbejderkvarter i Brooklyn, og Francie og hendes lillebror hjælper i en tidlig alder forældrene med at skrabe penge nok sammen til at sikre tag over hovedet og mad på bordet. Faderen, Johnny er alkoholiker, men formår trods alt det meste af tiden at bidrage til familiens underhold. Moderen, Katie er fast besluttet på, at hendes børn skal have bedre muligheder i livet, end hun selv har haft, og hun kæmper derfor utrætteligt for at give børnene en chance for at få en uddannelse.

Der vokser et træ i Brooklyn er en gribende og smukt skrevet historie om familiesammenhold i medgang og modgang, om at have håb og drømme – og være villig til at arbejde hårdt for at gøre dem til virkelighed.

Hvis man kunne lide romaner som Glasslottet og Pigen uden navn, vil man uden tvivl også sætte pris på Der vokser et træ i Brooklyn. Jeg vil anbefale bogen på det varmeste – jeg har selv været fuldstændig opslugt af den og har læst den i løbet af ganske få dage.

Gem

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *