Nattens blomst

nattensblomst

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Nattens blomst af Nillou Zoey Johannsen.

Fortællingen tager sin begyndelse i Iran i 1953. Ziba er 16 år og ældste datter af borgmesteren i en by nær Teheran. Ziba har fremtidsdrømme. Hun vil ikke giftes bort. Hun vil læse til læge. Hun vil gøre det, ingen anden ung kvinde i byen nogensinde har gjort. Hun er skolens dygtigste elev og får topkarakterer. Ziba er fuld af selvtillid.Hun kender sit eget værd og tager chancen og taler direkte til sin far uden at have tilladelse til det. Hun spørger ham, om hun må få lov til at læse videre, når hun er færdig med skolen.

Ziba får ikke lov til at læse videre. I stedet får hun en forfærdelig omgang prygl. Og snart bliver der arrangeret et ægteskab for hende. Hun, som har drømt om kun at gifte sig af kærlighed, bliver bortgiftet til en voldelig mand.

Nattens blomst er en meget stærk fortælling om, hvordan det var at være pige og kvinde i Iran fra 1953 og godt og vel tyve år frem. Hvordan det er at være pige og kvinde i et land, hvor man ikke er fri. Jeg er lidt overvældet af historien. Brutaliteten er rystende. Bogen er en rå læseoplevelse, men smukt skrevet – som kontrast til det onde og brutale ser man mandeltræerne blomstre og kan næsten fornemme duften af krydderier og rosenvand.

Læs mere om Nattens blomst hos Alpha Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *